REACh Project

 

 

REACh stands for Reorder – Extend – Advance – the Church.

In March 2017 All Saints’ approved a scheme to reorder and improve our building. The PCC set up a Steering Group to work with an architect to develop the vision. The plan below gives a general idea of the envisaged changes.

 

Phase 1 – 2018-19 (shaded blue) improved the west end. It: 

  • created a new, larger Meeting Room
  • relocated and upgraded the Office
  • greatly increased storage space
  • brought light into the main Entrance by glazing main doors
  • enlarged the entrance into the Nave
  • rewired throughout 
  • upgraded and zoned the east end and Nave heating system

Phase 3 – 2019-20 (shaded pink) redesigned the east end (Chancel). It:

  • created a new prayer space at the heart of our building
  • added an inspirational coloured glass feature (see below)
  • renewed and refreshed the overall visual impact facing the front
  • added a raised staged area with ramp for increased visibilty
  • vastly improved the audio visuals and lighting
  • installed a sunken baptistry

Phase 2 (shaded yellow) focuses on the south side. It is hoped it will:

  • create a new Café with Library
  • open up the south wall adding sliding glass doors
  • reorient and enlarge the Pastoral Office
  • create a Storage Cupboard for the new Café

Phase 4 (shaded green) is about extending to the north. It is hoped it will:

  • create space for about 40 additional chairs
  • improve phonic and thermal insulation of the windows throughout the building